Pfixx Solar Montferland Run

Het is alweer even geleden, Maar toch nog even een mooie gelegenheid om terug te kijken op de Montferland Run waar de Kangoeroes, ondanks de regen, met een fijn stukje muziek de deelnemers hebben aangemoedigd om de finishlijn te behalen. Het was weer een geslaagd optreden!

Lees meer

Musik im Biergarten | 1 juli 2018

01-07-2018 | Ook dit jaar staat er weer een Duitse middag met pullen bier, dirndls en lederhosen op het programma. En daar hoort natuurlijk “Deutsche egerländer musik” bij. Deze muziek wordt verzorgd door Musikverein Hüthum en het Kangoeroedweilorkest. Mocht je nog niks op de planning hebben, kom dan zeker luisteren!

Lees meer

Daor geet ’t um! | Carnaval 2018

Zo, de carnaval zit er weer op. Na de aftrap in het Pavertsdorp te Zeddam op zondag 4 februari jl. hebben wij ons volledig kunnen richten op een paar zware, maar heerlijk gezellige, niet-te-willen-missen carnavalsdagen in en rond Waskuupstad. Carnavalsdinsdag staat sinds een aantal jaren in het thema van ‘iets’. Het thema van dit jaar was Italië/Venetië. Niet alleen de kleding, maar ook de muziek wordt hierop afgestemd. Het was weer gezellig: Daor geet ’t um!

Lees meer

“Wi-j gaon naor Heitkamp”

Zoals de meesten van jullie inmiddels weten blijft Heitkamp bestaan! In 2016 hebben Hans en Francina te Booij Hotel Heitkamp overgenomen van Bennie en Sophie. Wij, de muzikanten van de dweilorkesten in ‘s-Heerenberg, vinden het erg mooi dat het hotel Heitkamp blijft bestaan.

Afgelopen carnaval (2017) zijn alle dweilorkesten van ‘s-Heerenberg / Waskupenstad samen op de foto gegaan voor Heitkamp. Deze foto hebben we, namens alle dweilorkesten, als bedankje voor de mooie muzikale (carnavals) jaren bij Heitkamp overhandigd aan Bennie en Sophie Heitkamp.

Afgelopen vrijdag hebben een aantal muzikanten deze foto ook overhandigd, namens de dweilorkesten aan Hans en Francina te Booij. Wij wensen Hans en Francina veel succes toe met de verdere verbouwing van het hotel.

Zo kunnen wij de komende jaren gewoon blijven spelen. ‘Wi-j gaon naor Heitkamp, wie geet d’r met’

Lees meer

Montferlandrun 2017!

Afgelopen zondag (3 december 2017) vond de jaarlijks terugkerende Pfixx Solar Montferland Run plaats en ook dit jaar hebben we de hardlopers een muzikaal hart onder de riem gestoken. Ondanks de kou en de regen was het een gezellige morgen!

Lees meer

Warbeyen – 1 oktober 2017

In Warbeyen, een dorpje tussen Emmerich en Kleve wordt jaarlijks de ‘Erntedankzug‘ gehouden. Dit is een feest inclusief optocht om de oogst van het jaar te bedanken. Het Kangoeroe Dweilorkès was ook dit jaar weer uitgenodigd om deel te nemen aan de oogstfeest optocht. We kregen een platte wagen toegewezen met strobalen waarop we konden zitten tijdens de optocht. Het was deze dag mooi weer en het was goed uit te houden op de wagen. We hebben fijn muziek gemaakt en het publiek was enthousiast aan de kant van de weg. Ook dit was weer een geslaagd optreden!


Lees meer

Musik im Biergarten

Afgelopen zondag (2 juli) was er bij grenscafé de Peer het “Musik im Biergarten” feest.
Zoals de naam misschien al doet vermoeden was het een Duitse middag met pullen bier, dirndls en lederhosen, maar natuurlijk ook Deutsche egerländer musik.
Musikverein Hüthum en het Kangoeroe Dweilorkest hebben deze middag de bezoekers van de muzikale klanken voorzien.
Ook was er een onverwachts samenwerkings stuk aan de orde waar de twee orkesten samen de “Böhmischer Traum” en “Dem Land Tirol die treue” hebben opgevoerd, waarvan hieronder een sfeerimpressie.

Lees meer

Achterhoekse Wandelvierdaagse

Op dag twee van de Achterhoekse Wandelvierdaagse heeft het Kangoeroe Dweilorkest muzikale sfeer gebracht voor de wandelaars bij de eerste tussenstop op de route: Het Kelrehuus in Kilder.

Vanaf acht uur tot half twaalf kwamen de wandelaars af en aan op het geïmproviseerde terras, verzorgd door de vrijwlligers van Harmonie St. Jan Kilder.
De Kangoeroes hebben de wandelaars vanaf de eerste tussenstop voorzien van goede sfeer en muziek zodat ze de hele dag vol goede moed hun tocht kunnen vervolgen.

De groepsfoto is gemaakt door ons team en de andere onderstaande foto’s zijn gemaakt door het team van de Achterhoekse Wandelvierdaagse, voor het volledige album, klik https://www.facebook.com/pg/aw4daagse/photos/?tab=album&album_id=689940184464154

Lees meer

Kangoeroes helpen Orion naar de finale

Afgelopen zondag (10/04/2016) heeft het Kangoeroe Dweilorkest opgetreden bij de halve finale volleybal waarbij de heren 1 van Orion zich plaatste voor de finale.
Voor meer foto’s, bekijk dan ons fotoalbum.

Lees meer

Hier mo-j zun!

Onder dit motto werd er de afgelopen dagen weer uitbundig carnaval gevierd in ‘s-Heerenberg. Natuurlijk was het Kangoeroe Dweilorkès weer alle dagen van de partij. Met als hoogetepunt onze thema dinsdag.
Dit jaar was het thema: schots en scheef.
Een ieder had daar weer een eigen invulling aan gegeven, de een nog gekker dan de ander.
Op de groepsfoto het hele orkest, inclusief gastspelers (met uitzondering van de Nar en het Dansmarietje, die er dit jaar niet bij konden zijn).
Let op de aanwezigheid van een paar echte doedelzakspelers.

Voor het fotoalbum, klik hier.

Lees meer

Pfixx Solar Montferland run – 2013

We waren er weer met de Montferland run. Dit keer met een winterzonnetje. Muzikaal oppeppen van een enorme groep lopers is ook een leuke hobby. Aan de reacties van de lopers was te zien dat dit weer op prijs werd gesteld.

Hieronder komt de link voor het fotoalbum van de Montferland run 2013.
Fotoalbum Pfixx Solar Montferland run – 2013

Lees meer

Emmerich – Oktoberfest Afgelast!

Helaas lieten de weergoden ons op 13 oktober compleet in de steek. Regen en wind zorgden ervoor dat het oktoberfest niet doorging in Emmerich. Ik moet zeggen wij van de Kangoeroe’s vinden dat “schade”.

Lees meer

Warbeyen – 2013

Waar een klein dorp groot in kan zijn. De meeste van ons kennen Warbeyen alleen als het verkeerslicht tussen Emmerich en Kleve. Maar linksaf of rechtsaf. Er schuilt een bruisend boerendorp achter deze Ampel. In een kleurige oogstfeestoptocht werden wij van het Kangoeroe Dweilorkès door de omgeving gereden. Op de platte wagen was het aangenaam vertoeven. We kijken dan ook met veel plezier terug op dit optreden.

Bekijk hier alle foto’s van Warbeyen 2013.

Lees meer

Bloemencorso Lichtenvoorde – 2013

Evenals vorig jaar mochten wij weer het publiek vermaken in afwachting van het corso. Met veel muziek en parademars #1 een wisten we de lachers en luisteraars op onze hand te krijgen. Wij van het Kangoeroe Dweilorkès, kijken met veel plezier terug op deze septemberzondagmiddag. Puik publiek, uitstekende organisatie en natuurlijk een knoepert van een evenement.
Op de foto stelt het orkest zich zeer gedisciplineerd op voor de zevende inzet van de parademars #1.

Lees meer

Opmerkingen?

Heeft u nog opmerkingen over de site? (Zowel voor de desktop versie als de mobiele versie)
Mail dan naar tomvelthausz@hotmail.com.

Met nog de groepsfoto van de carnavalsdinsdag met thema:”Gospel”.

Lees meer

De nieuwe site is online!

Het is zover! Het Kangoeroe Dweilorkest heeft een vernieuwde website!

Als u nog een probleem vindt hoor ik het graag op tomvelthausz@hotmail.com.
De foto: Oprichting van het Kangoeroe Dweilorkest 1983!

Lees meer

Test bericht #2

Nog één test bericht voor de zekerheid…

Met als foto: De kangoeroes voor het kasteel te ‘s-Heerenberg.

Lees meer

Test bericht #1

Het aller eerste test bericht van het Kangoeroe Dweilorkest!
Met als voorbeeld thumbnail: Op de sloep in Amsterdam!

Lees meer

Volg ons op facebook!

Recente Facebook activiteit

Volg ons op twitter

Twitter response: "Bad Authentication data."